Slider afbeelding 3
Slider afbeelding 2
Slider afbeelding 1
Slider afbeelding 4

Soorten stucwerk

Stucwerk is er in vele soorten. Zo is het ene type stucwerk helemaal glad, terwijl het andere type wat meer structuur heeft. Gezien de uiteenlopende keuzes is het niet gek dat u niet meteen weet wat het beste of mooiste is voor uw woning. Op deze pagina zullen wij de verschillende soorten stucwerk voor u op een rijtje zetten.

Een sierlijst is een afwerklijst voor het plafond die zorgt voor een stijlvolle overgang van de wand naar het plafond. Er zijn verschillende soorten sierlijsten, zoals kooflijsten, perklijsten, lambrisering en plint. Hierdoor kunnen verschillende stijlen worden geaccentueerd en krijgt uw woning net even iets meer karakter. Het voorkomt dat het geheel er onafgewerkt uitziet en zorgt voor de perfecte finishing touch van uw plafond.

Van klassiek tot modern

In de eerste instantie denkt u bij sierlijsten wellicht aan een meer klassieke inrichting of architectuur. Maar tegenwoordig zijn sierlijsten ook in strakkere varianten beschikbaar. Dankzij de uiteenlopende opties is er voor iedere smaak wel een goede match die kan zorgen voor meer warmte en sfeer in huis.

Meerwaarde voor uw woning

Naast het feit dat het een mooie toevoeging is voor de uitstraling van uw woning, zorgen afwerklijsten er ook voor dat de ruimte optisch groter lijkt. Het plafond lijkt namelijk hoger, waardoor er meer diepte wordt gecreëerd. Met name bij hogere plafonds werkt deze methode erg goed wanneer u voor een langere sierlijst kiest. Bovendien kunnen sierlijsten een praktische oplossing bieden voor het afwerken van indirecte verlichting, kabels of gordijnrails.

Ideaal voor renovatiewerken

Wanneer u een huis renoveert, komt het vaak voor dat er zichtbare naden en oneffenheden zijn op het plafond. Deze kunnen gemakkelijk worden weggewerkt met sierlijsten. Ook kunnen plafonddelen worden gesplitst om een ruimte op te delen.

Eenvoudig te onderhouden

Het gips is wit en wordt vaak ook zo gebruikt, maar wanneer u de lijst extra of juist iets minder wilt accentueren, kan deze worden geverfd. Ook zijn sierlijsten eenvoudig af te nemen en schoon te maken met een vochtige doek of microvezeldoek. Kortom, sierlijsten zijn een slimme investering voor uw woning!

Sierlijsten plaatsen

Sierlijsten kunnen praktisch overal worden geplaatst, maar het kan een lastige klus zijn. Voor het opmeten, snijden en lijmen van de sierlijsten is veel precisie nodig. Voor een snelle en efficiënte afwerking is het daarom verstandiger om hulp in te schakelen.

Vrijblijvend advies & prijsindicatie

Er is ontzettend veel keuze in sierlijsten, waardoor het moeilijk kan zijn om de juiste keuze te maken. Er kunnen verschillende materialen gebruikt worden, zoals gips of kunststof. Ook is er een brede variatie aan stijlen beschikbaar. Wij adviseren u daarom graag om samen tot de juiste keuze te komen voor uw huis en interieur. Ook kunt u geheel vrijblijvend een prijsindicatie opvragen voor de verschillende mogelijkheden.

Glad pleisterwerk is een van de populairste afwerkingsmethodes voor wanden en plafonds. De oppervlaktes worden hierbij spiegelglad gemaakt met pleister en afgewerkt met een sauslaag door onze stukadoors. Het is de perfecte methode wanneer u op zoek bent naar een strakke afwerking van een muur, plafond of een buitengevel. Wij zetten alle voordelen voor u op een rijtje.

Spackspuiten

Spackspuiten is een mooie en voordelige optie op het gebied van stucwerk. Spackspuitwerk kan zo goedkoop zijn door de werkwijze die er gehanteerd wordt. In tegenstelling tot andere type stucwerk, wordt er bij spackspuitwerk gewerkt met een machine, wat veel tijd scheelt. Nadat het stucwerk is aangebracht kunt u kiezen voor een gladde afwerking, of voor een afwerking met structuur.

Leemstuc

Traditioneel stucwerk wil zeggen dat de stuclaag op een ambachtelijke wijze wordt aangebracht op wanden en plafonds. Bij traditioneel stucwerk wordt gebruik gemaakt van gips of cement gebonden materialen. Dit heeft te maken met de ondergrond en de ruimte waar het stucwerk word toegepast. Zo kan traditioneel stucwerk gebruikt worden als afwerking maar ook als onderlaag voor saus werk en tegels of spuitwerk.

Behangklaar stucwerk

Behangklaar stucwerk is ideaal en vrijwel onmisbaar als u uw wanden wilt laten behangen. Behang dient namelijk aangebracht te worden op een strakke muur, zodat het goed kan hechten aan de ondergrond.

Sausklaar stucwerk

Sausklaar stucwerk is, zoals de naam al doet vermoeden, stucwerk dat aangebracht wordt vóór het sausen. Wilt u uw muren laten verven in een bepaalde kleur? Kies dan voor dit type stucwerk, zodat uw wanden die mooie gladde uitstraling krijgen in een kleur van uw keuze.

Italiaans stucwerk

Italiaans stucwerk zal uw wanden een luxe en warme uitstraling geven. Door de bijzondere manier van stucen, ontstaat er een soort marmerachtig patroon in het stucwerk. Het is bovendien mogelijk om Italiaans stucwerk af te laten werken met een glanslaag. Het fijne aan dit type stucwerk, is dat het waterafstotend is. Het aanbrengen van Italiaans stucwerk is erg arbeidsintensief, waardoor de prijs hiervoor wel wat hoger ligt.

Sierpleister

Een ander type stucwerk, is de sierpleister. Dit is stucwerk waarin een structuur zichtbaar is. Deze structuur wordt gecreëerd door kleine korreltjes marmer of graniet. Het fijne aan een sierpleister is dat het meteen aan te brengen is in de kleur die u wilt. Bovendien kunt u zelf kiezen hoe fijn of grof u de structuur van het stucwerk wilt hebben. Aangezien dit type stucwerk een van de sterkste varianten is, kunt u rekenen op een kras- en stootvaste afwerking.

Betonstuc

Betonstuc is een type stucwerk waarmee u uw wanden een gladde en stoere look kunt geven. Het stucwerk is waterdicht, waardoor het ook uitermate geschikt is voor in uw keuken of badkamer. Betonstuc kan door middel van een pigmentpoeder in de kleur van uw wens worden aangebracht.

Spackspuitwerk

Spackspuitwerk is een afwerking met een korrel.

De korrel kan aangebracht worden in meerdere diktes; van fijn tot grof.

Dit materiaal kan toegepast worden op plafonds en wanden.

Spackspuiten is een van de vele mogelijkheden van muren stucen.

Spachtel bestaat uit witte gebroken marmerkorrels en bindmiddel.

De stucadoor brengt het aan met de Spaanof met de Spuit. Het is een 2 lagen systeem.