Slider afbeelding 3
Slider afbeelding 2
Slider afbeelding 1
Slider afbeelding 4

Spackspuitwerk is een afwerking met een korrel.

De korrel kan aangebracht worden in meerdere diktes; van fijn tot grof.

Dit materiaal kan toegepast worden op plafonds en wanden.

Spackspuiten is een van de vele mogelijkheden van muren stucen.

Spuitwerk muren ziet u veel in nieuwbouw. De plafondafwerking wordt standaard in dit spuitwerk afgewerkt. Er zijn meerdere redenen waarom dit stucwerk vaak gekozen wordt. Dat kan zijn de snelheid, in 2 dagen kan een woning gedaan worden. Ofwel de prijs, muren stucen is duurder.

Ons stucadoorsbedrijf biedt alles op het gebied van plafond en wandafwerking.

Onze klanten kiezen dan ook vaak voor een combinatie van verschillende soorten wandafwerkingen.

Kijk voor andere mogelijke stuc die onze stucadoor o.a. op het gebied van spuitwerk muren kan maken verder op onze site.

Spack is een pasta, die geen korrels bevat. Toch heeft het eindresultaat een korrel struktuur.

Hoe kan dat?

De korrel komt tot stand door de compressor en de spackspuitmachine die gebruikt worden. De dikte en de volheid van de korrel, hangt af van meerdere factoren. De instelling van de machine, het mondstuk van de spuit en de snelheid van het korrelen. Hoe kleiner de opening, hoe fijner de korrel. Hoe sneller de spackspuiter loopt, hoe minder korrel erop de wand komt. De machine moet ook schoon zijn, anders komen er dikke vlokken spuitwerk op de muren.

Het spackspuiten gebeurt machinaal. Het is een 2 lagen systeem. Als eerste brengt de stukadoor een dikke laag aan, die met het mes glad  gemaakt wordt. Deze  1e basis laag zorgt ervoor dat de kleine oneffenheden in de ondergrond niet meer zichtbaar zijn. Daarna de 2e laag, de korellaag. Met de korrellaag wordt de structuur bepaald.

Vanaf de jaren 80 wordt dit stucwerk in Nederland gebruikt. In het begin alleen op plafonds in nieuwbouw woningen. Nadat het na 20 jaar nog steeds goed bleef, wordt het sinds 2000 ook steeds meer als wandafwerking toegepast.

Eigenschappen van het materiaal: het is mat en schrobvast.

Het is minder sterk dan een sierpleister, zoals spachtelputz. Dat komt omdat daar geen kalk inzit en wel marmerkorrels die dit materiaal ook krasbestendig maken.

De kwaliteit van de pasta, de dikte van de 1e stuclaag, de machine, het mondstuk en de wijze waarop de spackspuiter werkt,  bepalen het uiterlijk, de functionaliteit en de duurzaamheid.

Vraag hier een staal op via ons contactformulier.

Spackspuitwerk
 
 
 
 
 

Vragen? stel ze gerust

Vul uw naam in
Ongeldig e-mailadres
Ongeldige tekst