Vliesbehang | Glasvliesbehang

Wat is vliesbehang en glasvliesbehang?

Een wandbekleding die op de muur aangebracht wordt. Het vliesbehang wordt met lijm ingesmeerd en dan op de wand geplakt. Dit doen wij naadloos. We passen de speciale techniek dubbel doorsnijden toe. Wanneer de banen tegen elkaar geplakt worden, zie je de naad van het glasvlies meestal nog wel.

Nadat het glasvliesbehang aangebracht is, dient de wand nog voorzien te worden van muurverf.

Hoe ziet glasvlies eruit ?

Als het op de wand is aangebracht en de verf erop zit, lijkt op stucwerk glad pleisterwerk. Zeker wanneer de sausklare wanden met een roller worden voorzien van sauswerk. Wanneer de gladde wanden worden voorzien met latex spuitwerk, is de wand met stucwerk toch strakker. Zeker als de stukadoor de muur goed gestuct heeft. Kom kijken in onze showroom, hier ziet u beide wandafwerkingen naast elkaar.

Spuitwerk met de airless op behang is niet aan te bevelen. De verf rollen zorgt ervoor dat het behang extra aangedrukt wordt. En bij spuitwerk op deze muren, is het mogelijk dat kleine vezels zichtbaar zijn, die uitsteken.

Voor een leek is het verschil niet direct te zien.

Zo heeft ieder materiaal zijn eigen voor en nadelen.

Het grote voordeel van glasvliesbehang is dat je er geen scheurtjes doorheen ziet. Tweede voordeel is dat de kosten lager liggen dan muren stucen. De stukadoor prijzen vindt u ook hier. (link maken)

All-in Stuc is een stucadoorsbedrijf gespecialiseerd in plafond en wandafwerking. Behangwerk hoort in Nederland  bij de schilder. In Duitsland en Belgie valt muren stucen en behangen onder hetzelfde vakmanschap. Een stucadoor in Nederland krijgt geen les in behangen. Dit valt hier onder het schildersvak.  Daarom zal een van onze ervaren schilders het vliesbehang bij u aanbrengen.

De dikte van het behang, de kwaliteit van de lijm en de muurverf bepalen de duurzaamheid. De glansgraad van de muurverf en de ervaring van de schilder bepalen het uiterlijk. De soort verf bepaalt de functionaliteit. Zo zijn er speciale verven die vochtdoorlatend zijn ofwel goed reinigbaar.

Wat is glasweefselbehang en glasvezelbehang?

Dat zijn soorten waar een werkje in zit. Zoals een blokje of visgraat motief.