Kleur

De juiste kleur is bepalend voor het uiteindelijk resultaat.
Deze moet passen bij het verdere interieur, de persoonlijke smaak en de lichtinval in de ruimte.

In de prijslijst is uitgegaan van de kleur wit naturel.
Dit is de pure kleur van het materiaal, zonder toevoeging van kleur.

Lichte kleuren zijn in alle afwerkingen mogelijk.
Donkere kleuren ofwel kleuren met veel pigment, kunnen sowieso later met verf gekleurd worden.

Wat bepaalt de prijs van de kleur toeslag
- de hoeveelheid kleurstof
- het extra afplakwerk
- drogingstijd, kan zijn dat het werk dan pas de volgende dag afgemaakt kan worden

Als voorbeeld; wanneer de ene wand wit is en u wilt de wand die erop aansluit in een andere kleur. Dan dient de witte wand wel droog te zijn, voordat de kleur aangebracht kan worden.

Waarom kost het meer tijd wanneer je werkt met kleur ?
De kleur dient gemaakt te worden en gecontroleerd. Dat is belangrijk want de goede kleur moet op de wand. Bij toepassing van kleur dient er vaak een extra laag aangebracht te worden Wanneer je meer dan 1 kleur toepast, dient de hoek waar de 2 kleuren elkaar raken wel droog te zijn. Dit omdat je de ene kleur moet afplakken voordat je de andere kan afwerken

Kan latex spuitwerk ook in kleur?

Ja, dat kan. Echter als je gaat werken met meerdere kleuren, dan is het advies om te gaan rollen. Bij spuitwerk heb je meer tijd nodig aan de voorbereiding, zoals het afplakken en bij rollen juist meer tijd aan het aanbrengen van de verf. Wanneer je meerdere kleuren latex gaat aanbrengen, dan dien je bij het spuiten te wachten voordat de andere kleur aangebracht kan worden. Dit omdat de ene wand dan weer afgeplakt moet worden en dan moet die wel droog zijn. Bij rollen hoef je bijna niet af te plakken en kun je sneller verder.

Waarom is het aanbrengen in kleur duurder dan in wit?

De kleur mengstoffen die nodig zijn, kosten geld. Je hebt in verhouding meer nodig omdat je wel genoeg moet hebben van iedere kleur Meer afplakwerk en soms wachttijd voordat het droog is

Zie je eerder vlekken op een gekleurde wand?
Ja, zeker als er veel kleurpigmenten zijn toegevoegd. Deze komen altijd iets naar boven en zijn kwetsbaarder. Je ziet er eerder iets op.

Kun je spack gelijk in kleur aanbrengen?
Ja, de spack op kalkbasis alleen in lichte tinten. Als je spack hebt die kalkvrij is, kunnen er ook kleuren met iets meer pigment aangemaakt worden. Advies is om wanden in spack waar je een felle of donkere kleur wilt, te gaan rollen met muurverf.

Kun je spachtel gelijk in kleur aanbrengen?
Ja, dit materiaal is op basis van kunsthars en kan meer kleurpigmenten houden Bij donkeren of felle kleuren is er een speciale doorzichtige basis. Want vanuit een witte basis krijg je nooit een donkere kleur

Kun je een korrel struktuur ook kleuren met latex spuitwerk?
Ja en nee, als er al een laag muurverf opzit, kan het wel Anders dan kan het niet. Er is de 1e keer druk nodig om de ruimtes om de korrel te vullen.

Uit welke kleuren kan ik kiezen?
Bijna alle kleuren zijn te maken. Onze voorkeur zijn de kleuren van Histor en HistorONE, Sigma of Painting the Past. Dit omdat we deze in onze showroom toegepast hebben. Je kunt zien hoe het eruit ziet. Ook van Flexa, Sikkens, alle NCS kleuren, alle RAL-kleuren zijn mogelijk.  

Dien ik een voorstrijk te gebruiken als ik zelf ga kleuren?
Ja, wanneer je werkt met kleuren met veel pigment. Meestal is dat een goede keuze, maar dan wel het soort voorstrijk dat passend is bij de ondergrondsituatie.